HTML Nedir Nasıl Kullanılır?

 HTML Nedir - Nasıl Kullanılır?






HTML açılımı Hyper Text Markup Language Türkçesi ise Hiper Metin İşaretleme Dildir.

HTML bir çok web sitesinde kullanılan geniş bir işaretleme dilidir. 

HTML'nin en son sürümü HTML5 olarak yayınlanmıştır.

1980 yılında CERN'de görevli olan Tim Berners-Lee, CERN araştırmacılarının bilgilerini ve dokümanlarını birbirleriyle paylaşabilmeleri için bir sistem olması gerektiğine inanıyordu. Bu yüzden prototip olarak ENQUIRE isimli sistemi önerdi. 1989 yılına gelindiğinde internet tabanlı sistemin ilk temellerini yine aynı isim Tim Berners Lee attı. 1990 yılında HTML işaretleme dilini geliştirmesinden sonra World Wide Web (WWW) sistemini kurmuştur. Bu şekilde CERN'de bilgi paylaşımını kolaylaştırma amacı doğrultusunda ortaya çıkan HTML günümüzde hayatımızın vazgeçilmezi olan web'in başlıca temelini oluşturmuştur.



Kısaca HTML Sürümleri Şunlardır:

HTML 1.0
HTML 2.0
HTML 3.2
HTML 4.0
HTML 5.0


HTML bir programlama dili olarak tanımlanamaz.

HTML öğrenmek için 3 - 4 saatinizi ayırmanız yeterli olacaktır mesela bizim blog sitemizden öğrenebilirisiniz gayet net bir şekilde açık açık anlatmaktayız.

HTML web sitelerinde For-End diye tabir edilen kısımda kullanılır yani web isketetini kurmak için web sayfamızda HTML kullanmak zorundayız. HTML elementleri şu şekilde yazılır. (Bir sonraki blog'da daha detaylı anlattık bunu)


<element name>  Content  </element name>


HTML kendi içerisinde tag'lara ayrılır ve bu tagların kendine özel bir çok özellikleri mevcuttur.

Örneğin :
<h1>    Mutarrif Defacer   </h1>


Burada <h1> dediğimiz tag bize en büyük başlık tag'ı olduğunu belirtir. (Bir sonraki blog'da daha detaylı anlatılacaktır)






1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski